Legale Kansspelen in Nederland

Speel in het online casino, poker en sportweddenschappen op websites die goedgekeurd zijn door de Nederlandse Kansspelautoriteit

Legale Kansspelen in Nederland

Waar moet je op letten bij online sportweddenschappen in Nederland?

16 januari 2022

De markt voor online kansspelen in Nederland is ondertussen net iets langer dan drie maanden formeel gereguleerd, en dat is te merken. Sinds de Nederlandse overheid en de Kansspelautoriteit (Ksa) op 1 oktober 2021 de markt voor het online gokken in Nederland openden, bestaat er een duidelijk verschil tussen legale en illegale aanbieders van online kansspelen in Nederland. Dat onderscheid wordt gemaakt op basis van vergunningen die worden uitgedeeld door de Ksa aan bedrijven die voldoen aan de strikte voorwaarden die bepaald zijn door de nieuwe Wet Kansspelen op afstand (Koa). Voorlopig opereren er in Nederland elf gokbedrijven met een vergunning voor het aanbieden van online kansspelen in Nederland. Welke bedrijven dat zijn, kan je natrekken op de witte lijst van de Kansspelautoriteit.

Wat veel mensen niet wisten, is dat online gokken in Nederland in theorie niet legaal was vóór de regulering van de markt in oktober van vorig jaar. Omdat er echter geen sluitende wetgeving voor bestond, werd het gedoogd. Datzelfde gold voor online sportweddenschappen in Nederland, één van de populairste vormen van online gokken in Nederland. Het is daarom niet meer dan logisch dat ook dergelijke kansspelen vallen onder Wet Koa. Vrijwel alle legale operatoren, waaronder Betcity.nl en Bet365, bieden Nederlandse spelers dan ook vaak de mogelijkheid om geld in te zetten op sporten.

Aangezien online sportweddenschappen in Nederland recent ook het onderwerp van landelijke discussies zijn geweest met betrekking tot de manier waarop reclame wordt gemaakt voor dergelijke online kansspelen, hebben wij het aanbod van de legale gokwebsites in Nederland eens bekeken om te kijken wat belangrijk is om op te letten voor spelers. De regulering van de markt voor online kansspelen in Nederland helpt de Ksa namelijk wel om Nederlandse een veiligere online speelomgeving te bieden, maar spelers kunnen ook zelf problemen voorkomen, onder meer door goed te weten waar ze op moeten letten voordat ze online geld gaan inzetten op sportweddenschappen.

Minimale leeftijd voor online sportweddenschappen in Nederland

Een van de belangrijkste peilers onder het nieuwe beleid omtrent online weddenschappen en online kansspelen in Nederland in het algemeen is de minimumleeftijd voor Nederlandse spelers. Een kerntaak van de Kansspelautoriteit is namelijk om kwetsbare mensen te beschermen tegen gokverslaving en andere kansspel-gerelateerde problemen, en minderjarigen horen bij die groep. Om die reden is voor online kansspelen, inclusief online weddenschappen in Nederland, de minimumleeftijd voor spelers op 18 jaar vastgesteld. Legale gokwebsites kunnen aanzienlijke problemen krijgen als wordt ontdekt dat ze minderjarige spelers onder hun cliënteel rekenen, inclusief het hoge boetes en het kwijtraken van vergunningen, dus de controle is vrij strikt. Daarnaast zijn ook minderjarige spelers strafbaar wanneer ze geld inzetten op online sportweddenschappen in Nederland, ook al is de aanbieder van de weddenschappen legaal.

Enkele punten om op te letten bij online sportweddenschappen in Nederland

Het aanbod qua online sportweddenschappen in Nederland is heel uitgebreid, wat betekent dat je als speler heel wat keus hebt, zowel qua website waar je wil spelen als de sporten waarop je wil inzetten. Het is dus wel verstandig om wat vergelijkend onderzoek uit te voeren alvorens ergens geld in te gaan zetten. Daarbij is het belangrijk om, onder andere, op de volgende punten te letten:

  • Het aanbod zelf

De kans is groot dat je al een vrij goed idee hebt op welke sporten en waarschijnlijk zelfs op welke wedstrijden je wil gaan inzetten als je legale gokwebsites in Nederland aan het vergelijken bent. We willen desalniettemin voor de zekerheid nog eens het belang van vergelijkend onderzoek onderstrepen.

  • De winkansen

Dit sluit naadloos aan op het vorige punt, want bij het vergelijken van legale aanbieders van online sportweddenschappen in Nederland zijn de winkansen misschien wel de belangrijkste factor. Deze kunnen namelijk aanzienlijk verschillen per website en bedrijf. Het is, bijvoorbeeld, zo maar mogelijk dat een identieke weddenschap op dezelfde wedstrijd bij verschillende websites verschillende winkansen biedt, wat vanzelfsprekend een flinke invloed kan hebben op je eventuele uiteindelijke succes.

  • De betrouwbaarheid

De eerder genoemde witte lijst van de Kansspelautoriteit vormt een heel nuttige tool bij het nagaan van de betrouwbaarheid van een aanbieder van online sportweddenschappen in Nederland. Zo weet je direct of een website een vergunning van de Ksa heeft of niet. Daarnaast kan je bij twijfel altijd proberen om reviews van spelers over betreffende te vinden online, bijvoorbeeld.

  • Eventuele bonussen

We hadden het eerder al over de verschillende winkansen bij verschillende gokbedrijven en hetzelfde geldt grotendeels voor bonussen. Deze kunnen een grote impact hebben op je bankroll en je eventuele winst, waardoor het ook aan te raden is om bonussen per website te vergelijken alvorens te beginnen met online gokken in Nederland. Let daarbij niet enkel op de bonus zelf, maar zeker ook op de voorwaarden!

  • De live betting optie

 

Gok met mate!

Nieuws legale online sportweddenschappen in Nederland

Betcity.nl vanaf komend seizoen shirtsponsor van Vitesse

18 mei 2022 — Wat betreft de online kansspelen in Nederland was 1 oktober 2021 misschien wel de belangrijkste dag uit de historie van het online gokken in Nederland. Op die dag werd namelijk de destijds nieuwe W...

Betcity.nl verrast met 3 ex-profvoetballers als nieuwe brand ambassadors

9 mei 2022 — Ook als je zelf niet per se regelmatig bezig bent met online kansspelen in Nederland is de kans groot dat je is opgevallen dat het de laatste maanden een stuk meer over online gokken in Nederland g...

TOTO valt in de prijzen met sponsoring van Vandaag Inside

8 mei 2022 — Je zou het bijna vergeten, maar het is alweer meer dan een half jaar mogelijk om volledig legaal deel te nemen aan online kansspelen in Nederland. Afgezien van enkele kleine horten en storten bij ...

Moederbedrijf Unibet ziet omzet fors verlagen na vertrek uit Nederland

8 mei 2022 — Op 1 maart 2022 was het precies een half jaar geleden dat de markt voor de online kansspelen in Nederland officieel openging. Zes maanden eerder was namelijk de Wet Kansspelen op afstand (Wet Koa) ...

Al het nieuws van online sportweddenschappen in Nederland

© 2022 LEGAAL-KANSSPEL-NEDERLAND.NL - Rechten voorbehouden - Grafisch Six Design
Impressum - Privacy - Disclaimer - Verantwoord gokken - Contact
Legaal-Kansspel-Nederland.nl op Twitter   Legaal-Kansspel-Nederland.nl op Facebook   RSS Feed

Gokken kan verslavend zijn. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. Speel bewust 18+, loketkansspel.nl. Bel naar 0800-0220022.
Gokspelen zijn verboden voor minderjarigen.
De content op Legaal-Kansspel-Nederland.nl mag niet worden gedeeld met minderjarigen.

-18 Verantwoord Spelen