WEDDEN OP SPORT

LEGAAL KANSSPELSchrijf u in voor de nieuwsbrief

Legaal Kansspel BelgiŽ

Wedden op WK-wedstrijden, mag dat wel?

04/06/2014

Nog even en het WK gaat van start. Er wordt al volop gespeculeerd op de uitslagen en sommigen maken er een weddenschap van. Maar is dat wel toegestaan? In Nederland mag je namelijk alleen wedden op sportwedstrijden met een vergunning. Hoe het precies zit, legt de Kanspelautoriteit uit op haar website.

Monopolie van de Toto

In Nederland heeft De Lotto (Toto) als enige aanbieder een vergunning voor het aanbieden van betaalde weddenschappen op voetbalwedstrijden. Zonder een vergunning is het organiseren van een WK-pool in principe verboden op grond van de Wet op de kansspelen. Tenminste, als het gaat om een pool mét inleg van een geldbedrag. Een pooltje binnen de vriendenkring of op het werk geldt als uitzondering.

Wat mag wel?

Is er geen sprake van een inleg? Dan is er niets aan de hand. In huiselijke kring mag je uiteraard met elkaar wedden. Het gaat dan om de eer en het competitiegevoel.

Ook als er bij door een commercieel bedrijf een kansspel als promotionele actie wordt georganiseerd, zonder inleg, is dat toegestaan. Hiervoor moet wel worden voldaan aan de voorwaarden zoals beschreven in de Gedragscode promotionele kansspelen 2014.

Wat mag niet?

Het is verboden om (semi)professioneel, bedrijfsmatig weddenschappen aan te bieden met een commercieel oogmerk. Hiervan is sprake als “er op geregelde en stelselmatige wijze gelegenheid wordt gegeven tot deelname”, aldus de Kansspelautoriteit. Te denken valt aan het huren van een zaaltje, het heffen van entreegeld, en/of (online) adverteren.

De Kanspelautoriteit deelt op haar website een handig schema: Wanneer mag ik gokken op het WK?

Bron: Kansspelautoriteit

 
>> Al het algemeen nieuws van sportieve weddenschappen online in Nederland
 

Nieuws legale online sportweddenschappen in Nederland

03/02/2016 Unibet sluit sponsorovereenkomst met KNWU
De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) heeft een nieuwe hoofdsponsor: Unibet. Beide partijen zijn – onder voorbehoud – een 4-jarig contract overeengekomen ter waarde van € 7 miljoen. Het gaat in ... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
21/12/2015 Akkoord coalitie over regelgeving sportweddenschappen
Coalitiepartijen VVD en PvdA hebben een akkoord bereikt over de regelgeving voor (online) gokken op sportwedstrijden. Ze dienden 2 voorstellen in als onderdeel van het wetsvoorstel kansspelen. Strenge regels bij gokk... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
21/12/2015 Kansspeladvocaat bekritiseert nieuwe regels sportweddenschappen
Volgens Justin Franssen, kansspeladvocaat bij Kalff Katz & Franssen, zullen de nieuwe wijzigingen in het kanswetvoorstel een minimale impact hebben op de Nederlandse online gokmarkt. Regels moeten matchfixing tegenga... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
>> Al het nieuws van legale online weddenschappen in Nederland
 

  Home > Wedden op sport > Nieuws sportweddenschappen legaal in Nederland > Wedden op WK-wedstrijden, mag dat wel?