WEDDEN OP SPORT

LEGAAL KANSSPELSchrijf u in voor de nieuwsbrief

Legaal Kansspel BelgiŽ

Voetbalzone.nl overgenomen door Brits bedrijf

10/03/2013

De voetbalwebsite Voetbalzone.nl is voor 2 miljoen neuro overgenomen door de Britse Perform Group. Voetbalzone.nl is de leidende website in Nederland op voetbalgebied.

De deal
De Perform Group is eigenaar van LiveSport.tv. Deze site biedt live uitzendingen van allerlei verschillende sporten aan. Onlangs werd deze site geïntegreerd met Goal.com, met behulp van een applicatie op Facebook. In de beklonken deal staan nog enige clausules die de prijs nog verder kunnen opstuwen, tot maximaal 10,5 miljoen euro. Deze mogelijke verdiensten zijn gebaseerd op mogelijke winsten, belastingen en het succes van Voetbalzone.nl de komende jaren. Het kan daardoor voor de verkopers een zeer lucratieve deal worden.

Grote speler
"We zijn zeer verheugd dat we de aankoop van voetbalzone.nl kunnen melden," aldus Oliver Slipper, een van de gezamenlijke CEO''s van de Perform Group. "De Nederlandse markt is ontzettend opwindend en het is een van de leidende mediamarkten in Europa". "Deze aankoop versterkt onze positie daar als een sterke speler."

Strategie
Door middel van organische groei heeft de Perform Group een groeistrategie ontwikkeld die erop gebaseerd is om ''lokale kampioenen'' aan te schaffen. Oliver noemde "de aankoop van vandaag een uitstekend voorbeeld van het uitvoeren van deze strategie".

Redenen
De Perform Group zei verder nog dat Voetbalzone.nl nieuws van en over de wereld van het voetbal brengt aan een gemiddelde van 2 miljoen unieke bezoekers per maand, en dat het daarom "de nummer 1 onafhankelijke sportsite in Nederland is''.

Toekomst
"De combinatie van Voetbalzone.nl, ePlayer en Goal.com/nl van de Perform Group, plaatst [ons] als een van de leidende spelers in de digitale sportmarkt in Nederland", was in een verklaring van de Perform Group te lezen. Voetbalzone.nl moet de komende jaren gaan bewijzen dat het - met behulp van de Perform Group - de aankoop meer dan waard wordt.

 
>> Al het algemeen nieuws van sportieve weddenschappen online in Nederland
 

Nieuws legale online sportweddenschappen in Nederland

03/02/2016 Unibet sluit sponsorovereenkomst met KNWU
De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) heeft een nieuwe hoofdsponsor: Unibet. Beide partijen zijn – onder voorbehoud – een 4-jarig contract overeengekomen ter waarde van € 7 miljoen. Het gaat in ... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
21/12/2015 Akkoord coalitie over regelgeving sportweddenschappen
Coalitiepartijen VVD en PvdA hebben een akkoord bereikt over de regelgeving voor (online) gokken op sportwedstrijden. Ze dienden 2 voorstellen in als onderdeel van het wetsvoorstel kansspelen. Strenge regels bij gokk... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
21/12/2015 Kansspeladvocaat bekritiseert nieuwe regels sportweddenschappen
Volgens Justin Franssen, kansspeladvocaat bij Kalff Katz & Franssen, zullen de nieuwe wijzigingen in het kanswetvoorstel een minimale impact hebben op de Nederlandse online gokmarkt. Regels moeten matchfixing tegenga... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
>> Al het nieuws van legale online weddenschappen in Nederland
 

  Home > Wedden op sport > Nieuws sportweddenschappen legaal in Nederland > Voetbalzone.nl overgenomen door Brits bedrijf