WEDDEN OP SPORT

LEGAAL KANSSPELSchrijf u in voor de nieuwsbrief

Legaal Kansspel BelgiŽ

Unibet sluit sponsorovereenkomst met KNWU

03/02/2016

De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) heeft een nieuwe hoofdsponsor: Unibet. Beide partijen zijn – onder voorbehoud – een 4-jarig contract overeengekomen ter waarde van € 7 miljoen. Het gaat in op 1 januari 2017.

Als hoofdsponser wil Unibet zich de komende jaren inzetten om de wielersport in Nederland verder te ontwikkelen. Ook zal de naam van het gokbedrijf zichtbaar zijn op de wedstrijdkleding van Nederlandse coureurs tijdens Europese- en Wereldkampioenschappen. De afgelopen 20 jaar was Rabobank de hoofdsponsor van het KNWU.

Duur van het contract nog onzeker

Of het contract ook echt 4 jaar van kracht is, is allerminst zeker. De politiek kan roet in het eten gooien, met de invoering van het vernieuwde wetvoorstel voor Kansspelen op Afstand. De deal tussen de KNWU en Unibet is namelijk gebaseerd op het originele wetsvoorstel dat uitgaat van een tarief van 20% kansspelbelasting voor aanbieders.

In januari hebben Kamerleden van coalitiepartijen VVD en PvdA wijzigingsvoorstellen ingediend om dit tarief voor online kansspelaanbieders te verhogen naar 29%. De verwachting is dat het wetsvoorstel in april door de Tweede Kamer gaat.

Bij een definitief akkoord over 29% zal de het contract slechts eenjarig zijn. Unibet zegt bij zulke hoge tarieven onvoldoende ruimte over te houden voor dusdanig grote sponsorbedragen. Het KNWU zal dan slechts € 1 miljoen ontvangen, in plaats van de afgesproken € 1,75 miljoen per jaar.

Politiek niet te spreken over deal

PvdA-kamerlid Tjeerd van Dekken reageert tegenover de NOS gefrustreerd op de aangekondigde deal: “Er komt een persbericht met juichende mededelingen van de KNWU en Unibet, maar eigenlijk zeggen ze: Tweede Kamer, als jullie niet akkoord gaan met de voorwaarden heeft de wielersport een probleem.”

Partijgenoot Mei Li Vos voegt daar aan toe: “Unibet gebruikt de sympathieke wielerbond voor hun politieke strijd om het belastingtarief. Buitenlandse gokbedrijven doen alsof je online alleen kunt reguleren als er een laag belastingtarief is. Maar dat is gebaseerd op schimmige onderzoeken. Het zou absurd zijn als wij aan een bedrijf als Unibet minder belasting vragen dan aan Nederlandse bedrijven.”

“Laag tarief goed voor ontwikkeling Nederlandse sport”

Anne-Jaap Snijders, directeur West-Europa van Unibet, roept de Kamer en het kabinet op de verhoogde tarieven te heroverwegen: “Deze deal laat zien dan wij volop in de Nederlandse sport willen investeren, wanneer de wet dat toelaat. Bij een belastingtarief van 29% is dat voor ons niet mogelijk.”

De KNWU-voorzitter is erg tevreden met het nieuwe sponsorcontract en hoopt dat de politiek de waarde inziet van dit soort samenwerkingen. “Ik hoop dat de politiek bij behandeling van het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand de belangen van de Nederlandse sport ten volste in haar afwegingen meeneemt. In onze buurlanden is dit reeds het geval en profiteert de sport van deze nieuwe inkomstenstromen.”

Bron: KNWU.nl, NOS.nl

 
>> Al het algemeen nieuws van sportieve weddenschappen online in Nederland
 

Nieuws legale online sportweddenschappen in Nederland

03/02/2016 Unibet sluit sponsorovereenkomst met KNWU
De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) heeft een nieuwe hoofdsponsor: Unibet. Beide partijen zijn – onder voorbehoud – een 4-jarig contract overeengekomen ter waarde van € 7 miljoen. Het gaat in ... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
21/12/2015 Akkoord coalitie over regelgeving sportweddenschappen
Coalitiepartijen VVD en PvdA hebben een akkoord bereikt over de regelgeving voor (online) gokken op sportwedstrijden. Ze dienden 2 voorstellen in als onderdeel van het wetsvoorstel kansspelen. Strenge regels bij gokk... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
21/12/2015 Kansspeladvocaat bekritiseert nieuwe regels sportweddenschappen
Volgens Justin Franssen, kansspeladvocaat bij Kalff Katz & Franssen, zullen de nieuwe wijzigingen in het kanswetvoorstel een minimale impact hebben op de Nederlandse online gokmarkt. Regels moeten matchfixing tegenga... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
>> Al het nieuws van legale online weddenschappen in Nederland
 

  Home > Wedden op sport > Nieuws sportweddenschappen legaal in Nederland > Unibet sluit sponsorovereenkomst met KNWU