WEDDEN OP SPORT

LEGAAL KANSSPELSchrijf u in voor de nieuwsbrief

Legaal Kansspel Belgi

Aanvraag vergunning online kansspelen kost 35.000 50.000

17/03/2014

Staatssecretarissen Teeven en Wiebes hebben het gewijzigde wetsvoorstel voor de Wet op de kansspelen op 6 maart 2014 aan de Europese Commissie gestuurd. Het is nu aan de Commisie om het wetsvoorstel te beoordelen op mogelijke inbreuken op de vrijverkeerregels van de Europese Unie.

Tekst nieuwe wet bekend

Met het indienen van het conceptwet bij de EU is de tekst van de gewijzigde Wet op de kansspelen en aanverwante wetten bekend geworden. Hoewel de inhoud grotendeels ongewijzigd blijft, wordt duidelijk dat bedrijven die op de Nederlandse markt online kansspelen willen aanbieden, gevestigd moeten zijn in de EU of in de Europese Economische Ruimte (EER). Het is dus niet vereist om hier een statutaire zetel of hoofdvestiging te hebben, noch hoeven de servers te draaien op Nederlandse bodem.

Kosten voor een vergunning

Uit het wetsvoorstel blijkt dat de aanvraag voor een vergunning € 35.000 tot € 50.000 gaat bedragen. Het tarief van de kansspelbelasting blijft 20%. Daarbovenop moet iedere exploitant een bijdrage storten in een fonds ter bestrijding van gokverslaving. De hoogte van dat bedrag is nog niet vastgesteld.

Vergunning 5 jaar geldig

Een vergunning wordt voor een periode van 5 jaar toegekend. Dit sluit aan bij de geldigheidsduur van vergunningen in andere Europese landen en stelt de vergunninghouder in staat om zijn investeringen terug te verdienen. De vergunning kan niet zomaar worden overgedragen aan een andere aanbieder van kansspelen.

Volgens Justin Franssen, partner bij advocatenkantoor Kalff, Katz & Franssen, kan het wetsvoorstel nog wezenlijke veranderingen ondergaan, aangezien de Raad van State nog advies moet uitbrengen en er nog over het wetsvoorstel gedebateerd gaat worden in de parlement.”

Ambitieus

De ministerraad heeft op 14 februari 2014 het wetsvoorstel Kansspelen op afstand goedgekeurd en is toen doorgestuurd aan de Raad van State. Nog voor het zomerreces komt het op de agenda staan van de Tweede Kamer. Naar verwachting kunnen vanaf 2015 legaal online gokspellen worden aangeboden, hoewel er stemmen opgaan dat dit ambitieus zou zijn.

Bron: eGaming Review

 
>> Al het algemeen nieuws van sportieve weddenschappen online in Nederland
 

Nieuws legale online sportweddenschappen in Nederland

03/02/2016 Unibet sluit sponsorovereenkomst met KNWU
De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) heeft een nieuwe hoofdsponsor: Unibet. Beide partijen zijn – onder voorbehoud – een 4-jarig contract overeengekomen ter waarde van € 7 miljoen. Het gaat in ... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
21/12/2015 Akkoord coalitie over regelgeving sportweddenschappen
Coalitiepartijen VVD en PvdA hebben een akkoord bereikt over de regelgeving voor (online) gokken op sportwedstrijden. Ze dienden 2 voorstellen in als onderdeel van het wetsvoorstel kansspelen. Strenge regels bij gokk... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
21/12/2015 Kansspeladvocaat bekritiseert nieuwe regels sportweddenschappen
Volgens Justin Franssen, kansspeladvocaat bij Kalff Katz & Franssen, zullen de nieuwe wijzigingen in het kanswetvoorstel een minimale impact hebben op de Nederlandse online gokmarkt. Regels moeten matchfixing tegenga... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
>> Al het nieuws van legale online weddenschappen in Nederland
 

  Home > Wedden op sport > Nieuws sportweddenschappen legaal in Nederland > Aanvraag vergunning online kansspelen kost 35.000 50.000