Online Poker

LEGAAL KANSSPELSchrijf u in voor de nieuwsbrief

Legaal Kansspel BelgiŽ

Hoe handhaaft de Kansspelautoriteit illegale online kansspelen?

14/02/2014

Via internet worden diverse soorten kansspelen aangeboden, waar geen vergunning voor bestaat. Online kansspelen aanbieden gericht op de Nederlandse markt is daarom verboden. Dit wordt anders vanaf 2015.

Illegale kansspelwebsites aanpakken

De Kansspelautoriteit heeft als taak om illegale gokspellen aan te pakken en de wet te handhaven. Hoe treedt de toezichthouder op tegen illegale aanbieders? Omdat niet alle illegale kansspelwebsites gelijktijdig aangepakt kunnen worden, bepaalt de autoriteit aan de hand van een aantal criteria in welke volgorde ze de websites onder de loep neemt. Websites met het hoogste risico, zijn als eerste aan de beurt.

De Kansspelautoriteit focust zich op aanbieders:

  • van wie de website, waarop het kansspel aangeboden wordt, eindigt op .nl.

  • van wie de kansspelwebsite in de Nederlandse taal te raadplegen is.

  • die reclame maken gericht op de Nederlandse markt via radio, televisie of in geprinte media.

Dit sluit niet uit dat websites die deze criteria omzeilen niet worden aangepakt. Zij zijn net zo goed strafbaar als ze een gokspelletje aanbieden op de Nederlandse markt. Zij komen alleen in een latere fase aan de beurt.

Wat gebeurt er als een aanbieder voldoet aan de criteria?

Als een aanbieder aan (één van) de criteria voldoet, stelt de Kansspelautoriteit hem eerst in de gelegenheid om de website binnen een bepaalde (redelijke) termijn terug te trekken van de Nederlandse markt.

Past een aanbieder zijn reclamebeleid en/of website niet of niet voldoende aan, dan kan de autoriteit een bestuurlijke boete opleggen van maximaal € 780.000. Ook kan een last onder bestuursdwang of dwangsom worden opgelegd. In uitzonderlijke gevallen verzoekt de Kansspelautoriteit het Openbaar Ministerie om strafrechtelijk op te treden.

Illegale aanbieders oveel mogelijk belemmeren

Ook probeert de Kansspelautoriteit de bedrijfsvoering van die aanbieders zo moeilijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld door financiële- en reclamebelemmeringen. Zo zijn afspraken gemaakt met sociale media zoals Facebook en Hyves, die reclames van illegale aanbieders kunnen verwijderen. Daarnaast is een samenwerking in voorbereiding met de financiële dienstverleners, om het het betalingsverkeer naar de aanbieder van illegale kansspelen te blokkeren.

Momenteel voert de Kansspelautoriteit gesprekken met diverse reclamepartijen (radio, tv, print- en online media) om tot een samenwerking te komen om reclame voor illegale kansspelen zoveel mogelijk uit te bannen.

Tot nu toe zijn 2 online kansspelaanbieders beboet.

 
>> Al het algemeen nieuws van pokern online in Nederland
 

Nieuws online poker legaal in Nederland

29/06/2014 888poker verbreekt sponsorovereenkomst met SuŠrez
Online poker-bedrijf 888 liet op 27 juni weten het sponsorcontract met Luis Suárez per direct te beëindigen. 888poker, dat zich niet kan vinden in onsportief gedrag, besluit dit naar aanleiding van het bijti... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
14/02/2014 Hoe handhaaft de Kansspelautoriteit illegale online kansspelen?
Via internet worden diverse soorten kansspelen aangeboden, waar geen vergunning voor bestaat. Online kansspelen aanbieden gericht op de Nederlandse markt is daarom verboden. Dit wordt anders vanaf 2015. Illegale kanss... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
12/12/2013 AFM en Kanspelautoriteit waarschuwen voor binaire opties
Binaire opties zijn alles-of-niets-beleggingsproducten, die kenmerken hebben van kansspelen. De Autoriteit Finaciële Markten (AFM) en de Kansspelautoriteit waarschuwen daarom voor deze producten. Snel veel geld ... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
13/11/2013 Kansspelautoriteit stelt paal en perk aan illegale gokreclames
Het bevorderen van illegale kansspelen is in Nederland verboden. De Nederlandse Kansspelautoriteit wil daarom advertenties voor illegale goksites aan banden leggen. Om dit te bereiken probeert de waakhond nu afspraken ... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
>> Al het nieuws van legale online poker in Nederland
 

  Home > Online poker > Nieuws van poker legaal in Nederland > Hoe handhaaft de Kansspelautoriteit illegale online kansspelen?