Online Poker

LEGAAL KANSSPELSchrijf u in voor de nieuwsbrief

Legaal Kansspel BelgiŽ

AFM en Kanspelautoriteit waarschuwen voor binaire opties

12/12/2013

Binaire opties zijn alles-of-niets-beleggingsproducten, die kenmerken hebben van kansspelen. De Autoriteit Finaciële Markten (AFM) en de Kansspelautoriteit waarschuwen daarom voor deze producten.

Snel veel geld verdienen

Binaire opties kopen lijkt op gokken. Zo is het volgens de AFM nagenoeg onmogelijk om op lange termijn winst te maken met binaire opties. En dat terwijl reclames de consument verleiden met het vooruitzicht dat er snel veel geld te verdienen valt. Daarom houdt de Kansspelautoriteit deze binaire opties in het vizier.

Goede voorspelling

Binaire opties keren een vast bedrag uit als u een goede voorspelling doet over een onderliggende waarde. Deze onderliggende waarde is een index zoals bijvoorbeeld de AEX, een aandeel of wisselkoers. Met de opties zijn 2 uitkomsten mogelijk: ja of nee. Bijvoorbeeld: de koers is gedaald of gestegen op een afgesproken moment. Komt uw voorspelling níet uit, dan verliest u de hele inleg.

Binaire opties worden aangeboden met verschillende looptijden: een dag, een paar uur of zelfs een minuut. Met deze hele korte looptijden heeft u niets aan kennis van de markt om de onderliggende waarde in te schatten. Of de koersbewegingen omhoog of omlaag gaan, is in dit geval willekeurig.

Een voorbeeld

Hoe werkt het? In dit voorbeeld gaat het om een optie die gekoppeld is aan de AEX. Stel dat de stand van de AEX 380 punten is. U gaat ervanuit dat de AEX zal stijgen en koopt een binaire optie. De optie kost € 50 en belooft uw inleg plus €40 winst uit te betalen als de AEX een uur later hoger staat dan 380 punten. Volgende situaties kunnen zich dan voordoen:

  1. De AEX staat een uur later hoger dan 380 punten. De optie keert uit en u maakt € 40 winst.

  2. De AEX staat een uur later lager dan 380. De optie betaalt niet uit en u verliest uw hele inleg van € 50.

Conclusie: uw verlies bij een dalende index is groter dan uw winst bij een stijgende. Als u even vaak goed als fout voorspelt, dan is uw eindresultaat negatief. Stel, u koopt 100 keer de bovenstaande binaire optie van € 50 en in de helft van de gevallen voorspelt u de uitkomst correct, dan verliest u in totaal € 500. U moet dus (veel) vaker goed dan fout voorspellen om op langere termijn geld te verdienen. En dat is bijna onmogelijk.

Risico’s

Aanbieders van binaire opties proberen klanten te lokken met verhalen over zeer hoge winsten in korte tijd. De opties worden omschreven als heldere en eenvoudige producten. Maar dat de kans op deze winsten zeer klein is, staat niet vermeld. De risico's worden niet of nauwelijks benoemd.

Pas op voor websites van zogenaamde ‘experts’ die hun eigen methode laten zien om winst te maken. Zo’n expert verdient zijn geld als u vanaf zijn website doorklikt naar een aanbieder van binaire opties en daar tot een transactie overgaat. Hij heeft er baat bij dat u zo veel mogelijk binaire opties aanschaft. Zelfs als u daar veel geld mee verliest. Trap er dus niet in!

Bron: Rijksoverheid.nl

 
>> Al het algemeen nieuws van pokern online in Nederland
 

Nieuws online poker legaal in Nederland

29/06/2014 888poker verbreekt sponsorovereenkomst met SuŠrez
Online poker-bedrijf 888 liet op 27 juni weten het sponsorcontract met Luis Suárez per direct te beëindigen. 888poker, dat zich niet kan vinden in onsportief gedrag, besluit dit naar aanleiding van het bijti... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
14/02/2014 Hoe handhaaft de Kansspelautoriteit illegale online kansspelen?
Via internet worden diverse soorten kansspelen aangeboden, waar geen vergunning voor bestaat. Online kansspelen aanbieden gericht op de Nederlandse markt is daarom verboden. Dit wordt anders vanaf 2015. Illegale kanss... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
12/12/2013 AFM en Kanspelautoriteit waarschuwen voor binaire opties
Binaire opties zijn alles-of-niets-beleggingsproducten, die kenmerken hebben van kansspelen. De Autoriteit Finaciële Markten (AFM) en de Kansspelautoriteit waarschuwen daarom voor deze producten. Snel veel geld ... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
13/11/2013 Kansspelautoriteit stelt paal en perk aan illegale gokreclames
Het bevorderen van illegale kansspelen is in Nederland verboden. De Nederlandse Kansspelautoriteit wil daarom advertenties voor illegale goksites aan banden leggen. Om dit te bereiken probeert de waakhond nu afspraken ... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
>> Al het nieuws van legale online poker in Nederland
 

  Home > Online poker > Nieuws van poker legaal in Nederland > AFM en Kanspelautoriteit waarschuwen voor binaire opties