Online Poker

LEGAAL KANSSPELSchrijf u in voor de nieuwsbrief

Legaal Kansspel België

888poker verbreekt sponsorovereenkomst met Suárez

29/06/2014

Online poker-bedrijf 888 liet op 27 juni weten het sponsorcontract met Luis Suárez per direct te beëindigen. 888poker, dat zich niet kan vinden in onsportief gedrag, besluit dit naar aanleiding van het bijtincident van de Uruguayaanse spits in de wedstrijd tegen Italië.

Suárez ondertekende in mei 2014 een contract met 888 om voor het online poker-bedrijf wereldwijd ambassadeur te worden. Kort na de beslissing van de FIFA heeft 888 met onmiddelijke ingang het contract verbroken.

Imago van fairplay geschaad

"We tolereren geen onsportief gedrag", stelde 888 al eerder via Twitter. 888 maakt zich bezorgd over zijn imago van fairplay en vindt daarom dat het gedrag van de Uruguayaanse spits niet in lijn is met de marketingstrategie.

In een officiële verklaring legt een woordvoerder van 888 uit:

888poker signed Luis Suárez following a fantastic season for which his achievements were widely recognized. Regrettably, following his actions during Uruguay’s World Cup match against Italy on Tuesday, 888poker has decided to terminate its relationship with Luis Suárez with immediate effect.”

888poker-promotieteam

Suarez zou voor een onbekend bedrag het merk 888 uitdragen en deel uitmaken van een 888poker-promotieteam. Hoeveel kaarten hij voor het gokbedrijf heeft kunnen leggen is niet bekend. 888poker heeft nog een heel team van ambassadeurs achter de hand, onder anderen de professioneel pokerspeelster Sofia Lövgren.

Adidas

Ook Adidas ondersteunt de beslissing van de FIFA en heeft voor volgende maand een overleg gepland met Suárez om zijn gedragingen te bespreken. Adidas overweegt nog of het een streep zal zetten door de deal met Suárez van £ 1 miljoen. Geruchten gaan dat reclameposters met foto van Suárez in de buurt het strand van Copa Cabana al zijn verwijderd.

Exit Uruguay

Voor het team van Uruguay, zonder Suárez, is het WK gisteravond na 2-0 verlies tegen Colombia geëindigd.

Bronnen: Mailonline.co.uk en eGamingReview

 
>> Al het algemeen nieuws van pokern online in Nederland
 

Nieuws online poker legaal in Nederland

29/06/2014 888poker verbreekt sponsorovereenkomst met Suárez
Online poker-bedrijf 888 liet op 27 juni weten het sponsorcontract met Luis Suárez per direct te beëindigen. 888poker, dat zich niet kan vinden in onsportief gedrag, besluit dit naar aanleiding van het bijti... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
14/02/2014 Hoe handhaaft de Kansspelautoriteit illegale online kansspelen?
Via internet worden diverse soorten kansspelen aangeboden, waar geen vergunning voor bestaat. Online kansspelen aanbieden gericht op de Nederlandse markt is daarom verboden. Dit wordt anders vanaf 2015. Illegale kanss... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
12/12/2013 AFM en Kanspelautoriteit waarschuwen voor binaire opties
Binaire opties zijn alles-of-niets-beleggingsproducten, die kenmerken hebben van kansspelen. De Autoriteit Finaciële Markten (AFM) en de Kansspelautoriteit waarschuwen daarom voor deze producten. Snel veel geld ... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
13/11/2013 Kansspelautoriteit stelt paal en perk aan illegale gokreclames
Het bevorderen van illegale kansspelen is in Nederland verboden. De Nederlandse Kansspelautoriteit wil daarom advertenties voor illegale goksites aan banden leggen. Om dit te bereiken probeert de waakhond nu afspraken ... Lees meer

Legaal Kansspel Nederland
>> Al het nieuws van legale online poker in Nederland
 

  Home > Online poker > Nieuws van poker legaal in Nederland > 888poker verbreekt sponsorovereenkomst met Suárez